Eşti student? Demonstrează-ţi valoarea!

 

Ai ajuns pe această pagină pentru că: fie te interesează domeniul, fie pagina ţi-a fost sugerată de cineva sau ceva. Poate ai citit deja ce scrie pe situl nostru sau pe www.isaca.org cu privire la CISA, CISM, CGEIT sau CRISC. Poate ai aflat şi că ISACA se concentrează în primul rînd pe sistemul informaţional al unei organizaţii şi nu doar pe tehnologia pe care acest sistem se sprijină.

Dincolo de instruirea necesară în domeniul sistemelor informaţionale, dincolo de instruirea necesară în domeniul auditului sistemelor informaţionale, un auditor bun se formează adăugând şi alte ingrediente.  Mai sunt necesare nişte mirodenii care asigură perfomanţe de calitate:

  • creativitate – să fie capabil să identifice metode eficiente prin care să poată recomanda sau oferi controale dar în acelaşi timp să reducă costul asociat acestora
  • conceptualizare – să fie capabil să vadă imaginea de ansamblu a sistemului din punctul de vedere al organizaţiei (the big picture),  nu doar aplicaţia sau componentele supuse reviziei.
  • comunicare – să ştie să comunice cu oameni de la orice nivel organizatoric astfel încât să obţină informaţiile relevante dar şi să transmită informaţiile pe înţelesul interlocutorului.
  • persuasiune – fără această aromă auditorul nu se va putea asigura că propunerile de îmbunătăţire a structurii controlului intern sunt luate în calcul de management.
  • curiozitate –  este cel mai important ingredient, în opinia mea. Cine, ce, de ce, când, cum sunt informaţiile procesate şi dorinţa de înţelege lucrurile dincolo de răspunsurile standardizate diferenţiază auditorii buni şi oneşti de alţi auditori.

Calitatea de student membru ISACA îţi pune la dispoziţie cunoaştere şi instrumente prin care îţi vei putea dezvolta identitatea profesională.

Dacă eşti student în unul din domeniile (licenţă sau master):

  • informatică economică (business/information systems)
  • administrarea afacerilor
  • contabilitate/contabilitate şi informatică de gestiune
  • Informatică (computer science)
  • Automatizări şi calculatoare (engineering)

atunci poţi să faci parte dintr-o comunitate profesională dar în acelaşi timp şi academică: studenţi membri din peste 300 universităţi din lume. Beneficiile pe care ISACA ţi le oferă includ oportunităţi educaţionale, produse şi publicaţii cu preţuri reduse, acces gratuit la produse educaţionale, socializare şi afiliere la ISACA Romania Chapter:

  1. ISACA Journal: disponibil on line pentru studenţi
  2. Knowledge center: acces la resurse din domenii şi discipline diferite (management proiecte, securitatea sistemelor informaţionale, audit, management servicii IT, guvernare IT etc)
  3. 3 publicaţii cu download gratuit
  4. ISACA eLlibrary: o bibliotecă cu peste 425 de titluri
  5. COBIT Download: inclusiv în limba română (tradus cu ajutorul studenţilor voluntari!)
  6. Reduceri la publicaţii-cărţi
  7. …..

 

Poţi să aplici on line sau să descarci aplicaţia şi să o transmiţi la adresa:

ISACA
Attn:  Maggie English, Membership Coordinator
1055 Paysphere Circle
Chicago, Illinois 60674 USA

Tel: +1.847.660.5728
Fax: +1.847.253.1652
Email: students@isaca.org

Taxa de membru ISACA este de doar 25 USD! Afilierea la ISACA Romania Chapter nu implică nici un cost!

Vrei mai multe informaţii? Stai de vorbă cu Academic Advocate, Adrian Munteanu sau accesează linkul extern.

Te aştept în comunitatea noastră!

PS: suntem prezenţi şi pe reţelele de socializare. Trebuie doar follow, like, join……

 

Move yourself Forward

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply