Follow up eveniment ‘Securitate cibernetica in mediu industrial’

Follow up eveniment “Securitate cibernetica in mediu industrial”

În 4 aprilie, 2017, la Palatul Cesianu-Racoviță, ISACA România, a inițiat o dezbatere pe problema digitalizarii proceselor industriale și securitatea acestora susținută de Hidroelectrica, Transelectrica, Servicul Român de Informații (SRI), PwC, EY și Enevo Group.

Cu o prezență de peste 60 de participanți, evenimentul a reunit reprezentanți ai managementului din principalele companii de utilități și energie din România precum Hidroelectrica, Arcelor Mittal, Transelectrica sau Conpet, dar și reprezentați a unor instituții importante precum SRI, Ministerul de Interne, Guvernul României sau Ambasada Statelor Unite la București.

Întâlnirea a venit întru-un context în care sistemele industriale fizice și digitale devin din ce în ce mai interconectate, iar complexitatea acestora creste exponențial. Fiecare investiție în tehnologie, pe care o companie industrială sau de utilități o efectuează pentru a spori gradul de automatizare, conduce la creșterea gradului de expunere al sistemului informatic la atacuri cibernetice. Toate acestea realizându-se într-un context în care frecvența atacurilor cibernetice este in continuă creștere iar țintele devin din ce în ce mai diverse.

Sistemele de control industrial – Între performanță tehnologică și siguranță cibernetică

Conferința a fost deschisă de Gratiela Magdalinoiu, Președinte al ISACA România, urmată de o prezentare a cadrului actual legislativ susținută de domnul Dragos Ichim, Expert în comunicare pe zona securității cibernetice, Serviciul Român de Informații și de o scurtă prezentare a raportului EY privind statistica atacurilor cibernetice și a tendințelor din industrie. Acestea au precedat o sesiune de  discuții sub  formă  de  panel  abordând contextul  legislativ local și european privind protejarea infrastructurilor industriale, a riscurilor asociate  din perspectiva guvernantei, a măsurilor de control,  dar  și a soluțiilor tehnice în raport cu amenințările curente.

Panelul a fost moderat de Yugo Neumorni (fost Președinte ISACA România), având ca invitați pe Carmen Adamescu (Partner IT Advisory EY), Dragos Ichim (Expert în comunicare pe zona securității cibernetice SRI), Marian Raducu (Director IT&C al Transelectrica), Robert Stoicescu ( Senior Manager Risk Assurance PwC).

Materiale prezentate in cadrul conferintei, precum si un sumar al evenimentului pot fi descarcate accesand linkurile de mai jos:

Prezentare Serviciul Roman de Informatii

Prezentare E&Y

Prezentare Enevo Group

Rezumat conferinta

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply