COBIT5 – A Business Framework

COBIT5 – A Business Framework for the Governance and Management of Enterprise IT

S-au lansat primele documente din noua versiune a cadrului de referinţă COBIT. În acest moment sunt disponibile doar pentru membri.  Noile documente clarifică şi mai mult raţiunea pentru care o organizaţie apelează la un cadru de referinţă sau la bune practici: nevoia de a rezolva o problemă economică!

Începând cu această versiune Guvernarea IT implică Evaluare, Monitorizare şi Conducere; în timp ce Managementul IT se va ocupa de Planificare; Creare; Funcţionare şi Monitorizare.

 

COBIT 5
Cadrul de referinţă pentru managementul şi guvernarea IT (“A Business Framework for the Governance and Management of Enterprise IT”). Volumul documentează cele 5 principii ale noii versiuni COBIT (Meeting Stakeholder Needs; Covering the Enterprise End-to-end; Applying a Single Integrated Framework; Enabling a Holistic Approach; Separating Governance From Management) şi defineşte 7 factori pe care se sprijină această nouă versiune a cadrului de referinţă (Principles, Policies, Frameworks; Processes; Organizational Structures; Culture, Ethics, Behaviour; Information; Services, Infrastructure, Applications; People, Skills, Competences)
COBIT 5 : Enabling Processes
Este ghidul care detaliază procesele în modelul de referinţă prezentat în COBIT 5: obiectivele prezentate conform modelului “cascadă”; explicarea procesului; modelul de referinţă al procesului.
COBIT 5 Implementation
Abordarea bazată pe bune practici pentru implementarea guvernării IT pe baza îmbunătăţirii continue ca etapă a ciclului de viaţă.
   COBIT 5 Toolkit
Resurse de la care se poate porni o implementare practică.
   COBIT 5 Framework Overview
Principalele scheme/figuri întâlnite în COBIT 5 (un rezumat sau pocket guide).

Spre deosebire de COBIT 4.1 nu mai există “control objectives” sau “control practices” ci “governance practices” sau “management practices”.

COBIT 5: A Business Framework for the Governance and Management of Enterprise IT

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply