ReadMe First: avem un nou isaca.ro

Dacă ați intrat, întâmplător sau nu, pe http://isaca.ro în loc de www.isaca.ro, ați descoperit că am semi-lansat un site complet refăcut pentru ISACA România. Am publicat acest material în primul rând datorită diferenței radicale de abordare cu privire la autentificarea în site.

Pe noul site isaca.ro, autentificarea se face prin intermediul unui plugin care interoghează un set de servicii web (webservices) puse la dispoziție de ISACA International special pentru acest scop. Prin intermediul acesui modul, site-ul isaca.ro preia credențialele pe care le furnizați pe isaca.ro și le verifică (pre-criptate și prin conexiune ssl) cu un serviciu web furnizat de isaca.org. Răspunsul primit de la isaca.org conține atât confirmarea credențialelor, cât și confirmarea apartenenței la chapter și alte câteva date suplimentare pe care modulul nostru le preia și le folosește pentru a vă crea profilul de membru pe isaca.ro (adresa email, nume, designation, etc). Credențialele sunt păstrate (metoda cache) și local, în baza de date, doar sub formă de hash, pentru a permite autentificarea locală atunci când serviciul web al isaca.org nu ar fi funcțional.

Principalul avantaj este eliminarea completă a necesității de înregistrare și verificare manuală locală, sistemul permițând acum accesul membrilor instantaneu, fără preînregistrare, preaprobare sau validare, așa cum făceam pe site-ul vechi.

Mai mult, având în vedere că accesul autentificat (automat) la site este permis doar membrilor ISACA “in good standing”, putem să publicăm materialele desemnate “doar pentru membri site-ului” care sunt practic accesibile astfel doar membrilor verificați implicit ai Asociației.

Acest material este accesibil oricărui vizitator al site-ului, dar vă invităm să vă spuneţi părerea pe un material separat, adresat şi vizibil exclusiv membrilor, evident numai după ce v-aţi autentificat în prealabil în site.

Dacă aveţi dificultăţi cu accesul la site vă invităm să ne contactaţi la adresa de contact isaca.ro cu detalii cât mai precise asupra problemelor întâlnite.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply